Najkrajšie miesta Vietnamu, 2. časť

V našom druhom článku pokračujeme výberom toho najlepšieho z Vietnamu, čo by ste mali vidieť a navštíviť.

V predchádzajúcom prvom článku sme písali o týchto destináciach a viete si ho prečítať tu.

Poďme teraz k druhej časti miest.

1. Nha Trang

Nha Trang je krásne pobrežné mesto nachádzajúce sa v provincii Khanh Hoa.  Má nádherné biele pieskové pláže a krištáľovo čistú vodu. Pre milovníkov pláže a kúpania sa v mori, Nha Trang ponúka nezabudnuteľný zážitok, okrem pekných pláží aj úžasné prírodné krásy.

Populárna je aj plážová promenáda s rušným nočným životom, v Nha Trangu je toho veľa, čo môžete objavovať.
Či už chcete zažiť relaxačný deň na pláži, alebo sa vydať za dobrodružstvom, Nha Trang Vás určite nesklame! Od potápania a šnorchlovania v teplých vodách Juhočínskeho mora a na návštevu úžasných okolitých ostrovov, existuje nespočetné množstvo spôsobov, ako si užiť čas na jednom z miest, ktoré musíte vo Vietname navštíviť.

2. Phu Quoc

Phu Quoc je ostrov nachádzajúci sa pri pobreží Vietnamu v Thajskom zálive. Pre Slovákov je dobre známy z reklám a ponúk cestovných kancelárií, ktoré väčšinov ponúkajú pobyt len na tomto ostrove. Avšak pevninu Vietnamu vynecháte.

Ostrov je známy a obľúbený pre svoje nedotknuté pláže, pokojnú atmosféru a úžasnú krajinu. Nedotknuté
krása Phu Quoc z neho urobila jednu z najobľúbenejších destinácií. Od luxusných rezortov až po očarujúce plážové reštaurácie.

Tropické podnebie, teplé more a pláže s bielym pieskom poskytujú dokonalú kulisu pre nezabudnuteľnú dovolenku. Ak hľadáte čistý relax na pláži, tento úžasný vietnamský ostrov je pre vás ideálny.

3. Centrálne pohorie

Centrálna vysočina, alebo centrálne pohorie Vietnamu je oblasť známa svojou úchvatnou scenériou a
krásnym prírodným prostredím.

Región je charakteristický svojimi sviežimi zelenými kopcami, riekmi a husto zalesnenými údoliami. Je to miesto obrovskej kultúrnej rozmanitosti a domovom pre mnohé etnické menšiny ako sú Hmong, Dao, Ede, Cham a Malaj. Je to ideálna
destinácia pre tých, ktorí chcú preskúmať miestnu kultúru, prírodu, ale aj divokú zver Vietnamu.

Centrálne pohorie ponúka nespočetné množstvo aktivít, ako je trekking, jazda na horskom bicykli, pozorovanie vtáctva
a návšteva miestnych dedín, aby ste sa dozvedeli niečo viac o životnom štýle ich obyvateľov. Táto časť krajina je veľmi malebná a miestni obyvatelia sú priateľskí, preto niet divu, že tento región zostáva populárnou destináciou pri návšteve Vietnamu.

4. Ha Giang

Ha Giang je krásna provincia na ďalekom severe Vietnamu, ktorá sa nachádza na čínsko-vietnamskej hranici. Je domovom ohromujúcich pohorí a sviežich údolí, čo z neho robí
ideálna destinácia pre turistov a milovníkov prírody. Ha Giang má bohatú kultúru, ktorá sa vyznačuje
jedinečné zvyky a tradičné umenie, ako je tkanie a hrnčiarstvo. Má tiež neuveriteľné
rozmanité spektrum voľne žijúcich živočíchov vrátane tigrov a vzácnych vtákov. Navyše je to dramatické
Krajina je domovom niektorých z najlepších trás pre terénne motorky v juhovýchodnej Ázii. Od
zahmlené cesty z horských oblastí do hlbokých kaňonových priesmykov, Ha Giang je nevyhnutnosťou pre každého dobrodruha
cestovateľ, ktorý hľadá jedinečný zážitok vo Vietname.

5. Sapa

Sapa je úžasné horské mesto v severnom Vietname a jedno z najlepších vietnamských turistických miest. Je dobre známe pre svoju krásnu krajinu, terasovité ryžové polia a tradičné horské dediny pôvodných obyvateľov, ktorí v oblasti žili už v 15 storočí. Strmé hory sú posiate farebnými domami uprostred bujnej vegetácie. Aj napriek mierne chladnému podnebiu je Sapa obľúbenou destináciou pre turistov, zvlášť v horúcich dňoch strávených pri mori.

6. Da lat

Da Lat je mesto nachádzajúce sa v regióne Centrálneho pohoria vo Vietname. Je známe ako Mesto večnej jari vďaka svojmu miernemu podnebiu a hojnosti kvetov. Da Lat bol a je obľúbenou turistickou destináciou už od francúzskych koloniálnych čias, kedy bola označovaná ako „Hlavné mesto medových týždňov“ v Indočíne; dnes je to obľúbené miesto pre novomanželov na svadobnej ceste, ale aj dobrodruhov a tých, ktorí hľadajú relax na horskom vzduchu.

Da Lat je známy svojou bujnosťou, hornatou krajinou s vodopádmi, jazerami a riekami.

Mesto je obľúbené tiež vďaka veľkým možnostiam na turistiku, horskú cyklistiku, alebo horolezectvo. Svojou očarujúcou
koloniálnou atmosférou a nádhernou prírodou, je Da Lat nevyhnutnou destináciou pri návšteve Vietnamu.

7. Can Tho

Can Tho je pulzujúce mesto v oblasti delty Mekongu vo Vietname. Nachádza sa na najjužnejšom cípe krajiny a dnes je toto rušné mesto ako centrum obchodu a dopravy. S nádherným výhľadom na rieku Mekong, výbornou kuchyňou, pulzujúcim nočným životom a priateľskými obyvateľmi, Can Tho má pre každého niečo.

Mesto je domovom širokej škály atrakcií vrátane ohromujúcich chrámov, sviežich zelených záhrad, živých trhov a tradičných
domy. Can Tho sa stáva známym aj ako kultúrne a umelecké centrum s mnohými galériami alebo malými pouličnými divadlami. Can Tho je v 10 najlepších miest vhodných na návštevu v južnom Vietname.

8. Mui Ne

Populárne miesto sa nachádza asi 2 hodiny severne od Saigonu. Je veľmi obľúbené pre kitesurferov, ale aj pre bežných turistov hlavne pre krásne pláže, rybárske dedinky a pieskové duny.

V Mui Ne nájdete veľa kvalitných hotelov a reštaurácii, zaujímavú prírodu, ale aj nočný život.

 

Vietnam je podmanivá krajina plná úžasných prírodných krás, fascinujúcej kultúry a množstvo zaujímavých aktivít.

Od bujných tropických pralesov až po pulzujúce mestá a nedotknuté pláže, Vietnam má niečo pre každý typ cestovateľa. Či už hľadáte akčné dobrodružstvo alebo relax, existuje nespočetné množstvo dôvodov prečo by mal byť Vietnam vašou ďalšou destináciou.

Z majestátnych vápencových ostrovov v Halong Bay do starobylého mesta Hoi An a neuveriteľnej delty Mekongu, tu sú niektoré
z najlepších turistických miest vo Vietname, ktoré musíte navštíviť.

Galéria

Hľadajte zájazdy lokality