Najkrajšie pláže Kostariky – Karibik

Karibik a Kostarika

Karibské pobrežie Kostariky je výrazne menšie ako je pobrežie Tichého oceánu, ale pláže sú tu jedny z najkrajších.

Na severe v národnom parku Tortuguero je skôr čierny piesok, na južnom pobreží je to kombinácia pláží s čiernym, šedým, žltým aj bielym pieskom, popretkávané divokou a autentickou prírodou, rovnako ako ja typický karibský štýl života.

Pacifik a Karibik sú akoby dve odlišné krajiny a predsa ste stále na jednej a tej istej Kostarike.

1. NP Tortuguero:

Na severe karibského pobrežia sa nachádza národný park Tortuguero, inak nazývaný aj Malá Amazónia, kvôli mnohým kanálom, ktoré tade vedú. Príroda je tu pomerne divoká, ale ubytovanie prvotriedne.

Pláže majú väčšinou čierny piesok a sú ideálnym miestom na pozorovanie korytnačiek pri kladení vajíčok, alebo ich vyplávaní.

2. Pláže v NP Cahuita:

Národný park Cahuita je jedným z najobľúbenejších národných parkov na Kostarike. Je to ideálne miesto na celodenný relax, plávanie alebo na turistiku. Park je pomerne rozsiahly a vstupné sa zatiaľ neplatí, je dobrovoľné.

V parku nájdete nieľko krásnych pláži a koralové útesy, ktoré sú ideálnym miestom na šnorchlovanie.

Jeden z najkrajších národných parkov Kostariky s veľmi autentickou prírodou a dobrovoľným vstupným.

3. Playa Punta Uva:

Pláž Punta Uva sa nachádza južne od mesta Puerto Viejo a je jednou z najkrajších a najmalebnejších pláží na pobreží Karibiku.

4. Playa Grande:

Pláž Grande sa nachádza južne od pláže Punta Uva. Je ideálna na surfovanie  a auto môžete zaparkovať priamo na nej.

Odtiaľto viete prejsť k dedinke Manzanillo, kde na pláži je už ikonická stará zhrdzavená loď, ktorá vytvára jedinečné prostredie.

5. Playa Cocles:

Je to jedna z najobľúbenejších časti karibského pobrežia. Dlhá pláž plná surferov, street food reštaurácii a karibského života.

6. Playa Chiquita:

Pomerne malá, ale veľmi pekná pláž popretkávaná bujným tropickým pralesom. Odporúčam prechádzku po pobreží až ku pláži Clocles a Punta Uva.

Pláže Pacifiku nájde tu. Vymenovali sme vám len zopár pláži na oboch pobrežiach, no, v skutočnosti ich tu je viac ako 100. Niektoré opustené, iné zas plné turistov, či surferov. V každom prípade tunajšie pláže sú jedinečným prepojením s divokou prírodou, ktorú uvidíte málokde.

Ak chcete navštíviť Kostariku a vidieť z nej čo najviac, pozri si niektorú z našich ponúk na skvelé výlety po Kostarike. 

Galéria

Hľadajte zájazdy lokality