Kedy je najlepšie cestovať na Kostariku?

Kedy je najlepšie ísť na Kostariku?

Či sa už rozhodujete podľa počasia, alebo máte iné kritéria, tu sú naše odporúčania:

Pobrežie Karibiku – Tortuguero, Limon, Cahuita, Puerto Viejo, Manzanillo. Najlepšími mesiacmi na návštevu sú september a október a potom február a marec.  To je obdobie sucha pre karibskú časť Kostariky.

Apríl je tiež veľmi vhodný, ale môžete počítať s príležitostnými prehánkami v popoludňajších hodinách. Ale každý mesiac, kedy karibské pobrežie Kostariky navštívite má svoje čaro.

Čaka na váš typická afro-americká kultúra, jedinečné pláže a národné parky, ako aj o niečo menej turistov ako pri Pacifiku.

Pobrežie Pacifiku – Guanacaste a Puntarenas – severné pobrežie, poloostrov Nicoya Peninsula, Jaco, Manuel Antonio, Uvita, Dominical, Osa Peninsula. Ide o veľmi obľúbené miesta pre ich nádherné pláže, národné parky a surfovanie. Jednotlivé miesta sa však líšia v počte turistov. Obdobie sucha je tu od decembra do začiatku mája. Ceny sú vtedy vyššie a je tu viac turistov.

Avšak severnú časť pobrežia Pacifiku ako aj Nicoya Peninsula môžete bez problémov navšítiviť aj v júni, júli či auguste. Skvelé počasie, dobré ceny a menej turistov.

Slnečné dni, úžasné surfovanie a ohromujúce pláže, to najlepšie vystihuje severné pacifické pobrežie Kostariky.

Táto časť krajiny, v provincii Guanacaste, je najnavštevovanejšou, ale zároveň je aj jednou z najmenej osídlených častí Kostariky.

Arenal, La Fortuna – za obdobie sucha s príležitostnými prehánkami sa považuje obdobie od mája do novembra, september a október sú považované za najlepšie mesiace na návštevu sopky Arenal a jej okolia. Treba si však uvedomiť, že Arenal je obklopený dažďovými pralesmi, preto občasné prehánky sú úplne normálne aj počas obdobia sucha.

Sopka Arenal je veľkú časť roka zahalená v oblakoch, ale september a október sú mesiace, kedy sa oblaky spravidla rozptýlia najmenej raz za deň a výhľad na sopku je fascinujúci.

Obdobie dažďov je od decembra do apríla.

Arenal je okrem sopky známy vodopádmi, dažďovými pralesmi, adrenalinovými aktivitami, ale hlavne bezkonkurečnými termálnymi prameňmi.

Monteverde – obdobie sucha trvá od januára do mája. Obdobie dažďov je zvyčajne od júna do októbra. November a december sú viac veternými mesiacmi.

San Jose, Cartágo, Heredia – obdobie sucha a hlavná sezóna je od decembra do apríla. Obdobie dažďov je od mája do novembra.

Rozdelenie počasia podľa mesiacov nájdete tu.

Galéria

Hľadajte zájazdy lokality