Čo je glamping a ako sa líši od bežných hotelov?

Čo je glamping?

Názov glamping vznikol z pôvodne dlhšieho názvu, resp. dvoch slov „glamourous camping“, a znamená doslova luxusné kempovanie. Nie vždy však ide o kempovanie v pravom slova zmysle. V mnohých prípadoch ide o výnimočné, alebo luxusnejšie ubytovanie v maximálnom prepojení s prírodou.

Ide teda o komfortné ubytovanie v prírode a to doslova. Mnohé takéto hotely, alebo kempingy, ponúkajú častokrát luxusnejšie a kvalitnejšie ubytovanie ako bežné hotely. Glamping je teda ideálnym ubytovaním pre tých, ktorí milujú prírodu a radi si doprajú kvalitné a komfortné ubytovanie.

Môže ísť o drevené domčeky, alebo luxusné stany situované uprostred prírody.

Veľký dôraz sa kladie na vybavenie, pohodlie a čo najlepšie situovanie v prírode. Glapming ubytovanie možno preto najčastejšie nájsť uprostred fascinujúcej prírody, uprostred džungle, alebo priamo na pláží či oproti vodopádu s najlepšími výhľadmi, ktoré by ste inak v klasickom hoteli nemali.

Vybavenie izby alebo apartmánu je autentické v čo najlepšej harmónii s prostredím, v ktorom je osadený.

Cenovo vás glampingové ubytovanie výjde rovnako ako ubytovanie v kvalitnom 4 alebo 5* hoteli. Služby zažijete naozaj na výsokej úrovni, takže rozdiel v komforte alebo službách by ste pocítiť nemali.  Veľkou výhodou je však to už spomínané prepojenie s prírodou a autentický zážitok.

Ak by ste takéto ubytovanie chceli vyskúšať, máme pre vás jeden dobrý tip na dovolenku na Kostarike, kde si počas jedného zážitkového zájazdu budete môcť vyskúšať a porovnať glamping ubytovanie a klasický hotel.

Galéria

Hľadajte zájazdy lokality