Dovolenka 2023: ktoré krajiny navštíviť?

Dovolenka 2023

Kam na dovolenku v tomto roku? Máte túto dilemu už vyriešenú?

Prinášame vám 5 tipov na krajiny, ktoré by ste mali navštíviť a stráviť v nich vašu dovolenku.

Panama

Vitajte v križovatke Ameriky. V Paname sa sever a juh stretáva v úžasnej biodiverzite. Na strane druhej východ sa tu stretáva so Západom a so stále rastúcim globálnym obchodom, kde najväčšie nákladné

lode na svete prechádzajú známym Panamským prieplavom. Panama City je moderným veľkomestom, ale príroda v Paname je oveľa zaujímavejšia.

V tejto maličkej krajine je toľko pokladov – od pláží s bielym pieskom cez tropické dažďové pralesy, až po pôvodné kultúry pôvodných indiánov.

Ak máte radi pláže s bielym pieskom a skvelými podmienkami na šnorchlovanie, tak Bocas Del Toro v Karibiku pri hraniciach s Kostrarikou musíte navštíviť.

Vychutnajte si túto skvelú krajinu a užívajte si život jeho celej kráse. Viva Panama!

Kostarika

Je akoby jeden veľký národný park plný exotických zvierat, vtákov, vodopádov, dažďových pralesov, lemovaný stovkami kilometrov pieskových pláži Karibiku a Paciku. Zažijete tu kopec dobrodružstva

a zážitkov zo zlaňovania vodopádov, alebo raftingu, vychutnáte si tie najlepšie wellness a kúpele priamo pod sopkami, na ceste sa pristavíte u leňochoda, alebo si len tak budete vegetiť na niektorej z desiatok opustených pláži.

5% z celkovej biodiverzity zeme sa nachádza práve na Kostarike.

Je to naozaj takmer dokonalá krajina, kde nájdete všetko čo na dovolenke chcete zažiť.

Prírodu, oddych, dobré jedlo, zábavu, šport, adrenalín, skvelých a pohodových ľudí.

Pura Vida! Krásny život!

dovolenka 2023

Indonézia

Indonézia je rozmanitá a rozľahlá krajina, tvorená tisíckami ostrovov. Kultúra, príroda aj samotný život jej obyvateľov je rozmanitý a odlišný na rôznych ostrovoch. Od nových, moderných eko rezortov až po tradičných obyvateľov Papuy. K tejto zmesi kultúr, jedla a náboženstiev patrí až 17 000 ostrovov. Kopec skvelých wellness hotelov, nádherná príroda, zábava a oddych.

Medzi najznámejšie a najobľúbenejšie ostrovy patrí Bali, ale nezabúdajte navštíviť aj ostrov Lombok a ostrov Komodo, kde nájdete voľne žijúce obrovské varany.

Island

Čo vám prvé napadne pri Islande? Gejzíry, vodopády, ľadovce alebo termálne pramene? To všetko tám nájdete. A ešte oveľa viac.

Fascinujúce prírodné pamiatky – lávové útvary Dimmuborgir, ohromujúce fjordy a ľadovce neďaleko Höfnu, horúce pramene a vodopády Zlatého okruhu a prístup k slávnej Modrej lagúne. Okrem iného na vás čakajú aj – vodopád Dettifoss – tulene v lagúne ľadovca Jökulsárlón – Veľký gejzír – kúpeľ v horúcich prameňoch alebo šnorchlovanie.

Island by ste mali určite navštíviť.

Kuba

Čo myslíte, prečo je Kuba stále taká obľúbená a často navštevovaná krajina? Pre jej jedinečnosť, jej originalitu, navonok bezstarostný i keď ťažký život, temperament miestnych, nádherné pláže, obľúbené mojito, či ručne vyrábané cigary.

Trúfli by ste si prestovať Kubu aj na bicykli? Naozaj to možné je, a nie je to nič komplikované. Vyberte si u nás niektorú z týchto aktívnych dovoleniek a spoznajte tento ostrov aj z inej stránky, ako len z hotela.

Nech je vaša dovolenka 2023 nezabudnuteľná!

Galéria

Hľadajte zájazdy lokality